Boonstra Kraamzorg

zorg met hoofd, hart en handen

Welkom op mijn website!

U bent op deze site terechtgekomen omdat u zoekt naar kraamzorg of mijn naam heeft doorgekregen via anderen…beiden hartelijk welkom en mijn felicitaties met uw zwangerschap. Ik stel mij voor, vertel over mijn werkwijze en vervolgens hoe we de zorg regelen voor uw kraamtijd. 

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Christine Boonstra, geboren in 1962, gehuwd, moeder en woonachtig in Utrecht. Ik werk als zelfstandig kraamverzorgende in de regio Utrecht. Ik heb bewust gekozen voor dit vak en doe dit werk met veel liefde, passie en plezier. Door gezinnen wordt ik omschreven als een rustig en prettig persoon. Ik ben flexibel en voel goed de wensen aan van u en uw gezin.  


Werkwijze

Mijn werk kenmerkt zich door rust, aandacht en kwaliteit. Ik verleen partusassistentie thuis of poliklinisch in het ziekenhuis en ben uw coach in de kraamtijd. Ik zal u en uw gezin een zo ontspannen mogelijke start bezorgen met uw kindje en een gezellige en fijne tijd waar u later met een goed gevoel op terug kijkt.

Ik houd uw lichamelijk en geestelijk welbevinden in de gaten en ondersteun hierin zoveel als mogelijk met tips en zorg voor rust. Uw kindje zal ik met warme zorg omringen. Ik zal hierbij uitgaan van de behoeften van uw kindje, rust en uw nabijheid zijn hierbij belangrijk. Ik ben op de voorgrond wanneer nodig en gewenst, maar niet al te nadrukkelijk aanwezig in uw gezin. Ik zal voorlichting en advies geven en uw vragen beantwoorden.

Ik respecteer uw rol als ouders, uw privacy en leefwijze. Ik zie mezelf als coach die u begeleid naar het zelfstandig en met vertrouwen verzorgen van uw kindje.

Bij een eerste kindje dat u borstvoeding wilt geven, zal ik veel tijd en aandacht besteden aan de begeleiding van de borstvoeding. Als er al kinderen in het gezin aanwezig zijn, zal de nadruk meer liggen op het waarborgen van rust voor moeder en kind. Het betrekken van de anderen kinderen bij de verzorging en ervoor zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het huishouden dat door moet gaan.


Hoe verder?

Ik werk als zelfstandig kraamverzorgende. Afhankelijk van uw verzekering en in overleg met u, wordt afgestemd hoe ik de zorg bij u zal leveren.

Wanneer u de kraamzorg door mij wilt laten verzorgen, bent u ervan verzekerd dat ik de zorg bij u zal verlenen. Wanneer ik onvoorzien de zorg niet kan doen door ziekte of dringende omstandigheden zal ik zorgen voor vervanging. Ik heb hiervoor een netwerk van andere kraamverzorgenden die ik persoonlijk ken en op dezelfde manier in het werk staan.

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden (NBvK) en ben tevens in het bezit van het kwaliteitskeurmerk voor zelfstandig kraamverzorgenden van het Kenniscentrum Kraamzorg. Dit keurmerk stelt strenge eisen op het gebied van bijscholing en vakbekwaamheid.

Wanneer u mij als kraamverzorgende wenst of meer informatie wilt ontvangen, ontvang ik graag een mail van u en ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.


 Algemene informatie

In het landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur kraamzorg als zij borstvoeding geeft en 45 uur als de baby flesvoeding krijgt. De verloskundige kan meer of minder uren indiceren tijdens het kraambed. Dit gaat in overleg met gezin en kraamzorg. Zo krijgt u dus altijd de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.

Voor ieder uur kraamzorg wordt een wettelijke bijdrage van €4,20 gevraagd. Sommige verzekeraars vergoeden deze eigen bijdrage en geven zelfs extra zorguren zonder bijzondere indicatie. Het is daarom erg belangrijk om uw polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met de verzekeraar. Zo voorkomt u dat u achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Soms komt het voor dat de kraamvrouw na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven. Is dit het geval, dan wordt voor iedere dag extra in het ziekenhuis 6 uur op het totaal aantal uren in mindering gebracht.